Sunday, 16 August 2009


Kako početi i šta napisati, u svome prvome blogu ? Da me trenutno pitaju da li je Ana Karenjina bila promiskuitetna, ili da li je Voland bio ingenizono i poztivino biće Bulgakovog remek dela, verujem da bi iz mojih moždanih ćelija mogla izvući široki dijapazon reči...ali ovako, zanemeh, prsti usporavaju da tipkaju. Možda da počnem sa relevantnošću pojma žene u mom životu, i životu celog sveta. Žena je homo sapiens suptilnijeg i sofisticiranijeg izgleda,ona je biće koje se oslanja ne samo na vizuelne, nego i na taktilne i slušne draži , kako bi Rot rekao. Vekovima se borila za svoje mesto pod Suncem, koje bi, kao svaka racionalna žena smatrala mestom previše ispunjenim testosteronom i klaustrofobičnim zbog naduvenog ega muškoga nam pola.
I izborila se. Clara Zetkin je stavila tačku na i u emancipaciji, rasrkčila put feministkinjama , i utemeljila projekat exequo. Sa svojom sujetom i ultravisokim štiklama popele su se na pijedastal namenjen samo njima, muškom na polu.
Mala pauza,moj umetnički duh ne može da doživi svoj orgazam u pisanju ovoga bloga ako se oko njega konstantno vrzmaju one male proklete krvopije...pa je umetnički duh morao da pokrene svoje udove, kako bi sa velikom sadisfakcijom ubijao jednog po jednog..hoho!
Kad smo već kod krvi,ne, nećemo spominjati ništa nelagodno, nego, ta intenzivno crvena boja sa kojom je obdarena naša krv.Eritociti , oprostićete mi što ću vašu ulogu trenutno zanemariti.
Crvena. Boja strasti. Boja ljubavi. Boja divnog li nam crvenog ruža za usne. Oh crveno, zašto si crveno? ,, Da tvoju ženstvenost i sexepilnost dovedem do exstaze i muške glave do konfuzije", odgovorilo bi mi zasigurno. Na usne ruž, savršeno bela košulja na torzu, mini suknja(zahvaljujemo se Mary Quant što je modi podarila tako divnu kćer)čija dužina nikad ne prelazi prag vulgarnosti i vrtoglave potpetice (zahvaljujemo se Katharini de' Medici , iliti njenim genima što je učiniše niskog rasta), i tu smo. Naša žena šeta ovim svetom! Šeta Londonom,Parizom,New York-kom, Beogradom, rodjena da bude dama. Dama sa kamelijama, sa bisernom oglricom,ili malom crnom haljinom , irelevantno.

Vaša LadyMargo

No comments:

Post a Comment